Wat is shiatsu ?

● Shiatsu is eeuwen geleden in Japan ontstaan als een holistische geneeswijze voor de behandeling van lichaam, geest en ziel. Holistisch wil zeggen: lichaam, geest en ziel zijn met elkaar verbonden en in een behandeling niet gescheiden. 

● Het woord 'shiatsu' komt van 'shi' wat vinger betekent, en van 'atsu' wat druk betekent.  Deze druk, die kenmerkend is voor shiatsu, wordt meestal gegeven met duimen en de handpalm.

● Strekkingen en andere massagetechnieken worden in de massage verweven voor een deugddoende massage.

● Een massage is tegelijk voelen en behandelen. Voelen waar teveel energie zit of te weinig. Wanneer het evenwicht in je energie zoek is ontstaan blokkades in je energiestroom en die kunnen allerlei klachten geven. Door in de massage bepaalde acupressuurpunten te stimuleren door middel van druk kunnen deze blokkades worden opgeheven.

● Shiatsu wordt traditioneel gegeven op een futon op de grond, in lig, of in zit of een combinatie van beide, maar kan ook op de massagetafel of op de massagestoel, zoals je verkiest. 

● Als ontvanger blijf  je gekleed, je trekt best losse kledij aan. 

● Shiatsu stimuleert je bloedsomloop, je lymfestelsel en je immuunsysteem,          het opent je ademhaling en maakt je gewrichten losser waardoor pijn, spanning en stijfheid worden verzacht.  

      ● Met shiatsu kan je ook je zelfbewustzijn verdiepen. Waar voel je stroming en waar beweegt er niets ?    Voel wat dit alles met je doet en we nemen dit mee naar een eventuele volgende keer.  

   Ervaar een shiatsu massage om je weerstand en vitaliteit te verhogen. 

🙏